Bezinková povidla

Bezinková povidla

Před bezinkou klekni

250g Cena: 85 Kč ks

Složení

Bezinky plody- na 100g výrobku bylo použito 108g bezinek, cukr2%,perník0,5%(pšen.mouka, cukr,vejce,med1%, kypřící látky, perníkové koření),šťáva z citronu,med0,5%,rum

Výrobce Domácí dobroty s.r.o., Ostašov 50, 67552

Popis produktu

Plody černého bezu obsahují antokyanová barvia, provitamín A, složky vitamínu B, třísloviny a karotenoidy. Již naše babičky využívaly bezinky hojně v kuchyni. Od květů, přes plody až ke kořenům. Z plodů se na podzim vařila šťáva, likér, bezinková kaše a také bezinková povdila. My jsme pro Vás navařili bezinková povidla a věřím, že Vám budou chutnat. Hodí se na pečivo, lívance, do jogurtu nebo jen tak na lžičku.

 

Slepovaná kolečka od Jany i pro vegany

S bezinkovými povidly

Slepovaná kolečka od Jany i pro vegany

Suroviny:

105 g hladké mouky

105 g špaldové hladké mouky

180g rostlinného tuku, může být i sádlo

70g moučkového cukru

1 žloutek

Varianta pro vegany je bez žloutku a dát 1 lžičku lněného semínka rozemnlít a zalít 1 lžící vody

Bezinková povidla od nás na slepení

Na vál si navážíme obě mouky, cukr a tuk vše promícháme rukou a přidáme žloutek nebo lněné semínko a vypracujeme hladké těsto.

Nejlépe necháme těsto odpočinout do druhého dne v lednici. Z těsta vyválíme plát a vykrajujeme rúzné tvary na slepovaná kolečka.

Pečeme v troubě 180 stupňů na horkovzduch. Po vychladnutí slepujeme bezinkovými povidly a jednu stranu obalíme v moučkovém cukru.

Kolečka se špaldoovu moukou jsou hrubší, ale velice chutné. Ve spojení s bezinkovými povidly je to mňamka. Vyzkoušejte.

Ochutnejte také

Müsli rozinka s kokosem

Müsli rozinka s kokosem

Vůně kokosu

34 Kč KOUPIT
Dárkové jablečné marokánky

Dárkové jablečné marokánky

Směs jablečných marokánek v krabičce

149 Kč KOUPIT
Meruńky sušené nesířené

Meruńky sušené nesířené

Opravdová chuť meruňky bez cukru

69 Kč KOUPIT