Domácí koblihy mé babičky

Švestková povidla v koblize

Domácí koblihy mé babičky Akční výrobek

Na těsto potřebujeme:

Kvásek - 250 ml mléka + 2 lžíce cukru + kostka kvasnic

500 g polohrubé mouky

sůl - lžíčka

2 lžíce rumu

2 žloutky

4 lžíce řepkového oleje cca100g

Recept na tradiční masopustní koblihy je od mé babičky, se kterou jsem je každý rok připravovala na masopust. Dnes je již připravuji s mojí dcerou, které jsem recept v rodině předala. Jde tedy o náš rodinný vyzkoušený recept, který zaručuje, že se koblihy vždy povedou a jsou výborné. My jsme si upravili náplň koblih. Plníme je nejraději švestkovými povidly, ale lze použít i jiná povidla či džemy.

Nejprve si připravíme kvásek. Do odměrky nalejeme 250ml mléka, které je ohřáté. Přidáme 2 lžíce cukru a zamícháme. Dále rozdrobíme kostku kvasnic a znovu zamícháme. Necháme kvasnice vykvasit. Zatím si do větší mísy dáme ostatní ingredience.

Jakmile je kvásek hotový, přidáme jej do mísy k ostatním surovinám a vařečkou vypracujeme hladké těsto. Pokud by bylo tužší, mouka víc saje, tak přidáme trochu mléka. Po vypracování dáme těsto na cca 20 minut kynout pod utěrku. Po vykynutí vyhazujeme lžící malé kousky těsta. Každý kousek těsta si zpracujeme a do placiček dáváme lžičkou povidla či džem. Následně si nápň zabalíme do těsta. Připravené koblížky smažíme na vyšší pánvi na sádle. Smažíme z obou stran. Po usmažení dáme koblížky na ubrousek okapat. Hotové poprášíme cukrem a můžeme jíst. Dobrou chuť

Použité produkty v receptu

Švestková povidla

Švestková povidla

Švestkové pokušení

99 Kč koupit
Jahodový extra džem

Jahodový extra džem

Jahoda ze zahrady

95 Kč koupit