Višně sušené proslazené

Jednou je zkusíš a propadneš jim

Višně sušené proslazené DoporučujemeAkční výrobek
100 g Cena: 55 Kč ks
250 g Cena: 129 Kč ks
500g Cena: 245 Kč ks

Dostupnost

Produkty, které je možné vložit do košíku máme skladem.

Místo sběru/pěstování

Sady ZD Senice na Hané

Způsob zpracování

Ručně peckované

Bez chemie

Nesířené

Složení

Višně ČR, cukr - nesířené

Výrobce: Domácí dobroty s.r.o., Ostašov 50, 67552

Trvanlivost 8-15 měsíců

Popis produktu

Višně obsahují menší množství cukrů, více organických kyselin (jablečnou, citrónovou, jantarovou, salycilovou). Mají více fenolových sloučenin, posilují kapiláry, mají protisklerotický účinek a půsoví protizánětlivě. Z minerálů jsou višně bohaté na draslík, hořčík a fosfor. Pro vysoký obsah železa se má jejich konzumace pozitivní vliv  při chudokrevnosti. Jako jediné ovoce obsahují jod.

Pro zlepšení chuti jsou naše sušené višně proslazené cukrem.

Přidružené recepty

Sušené višně a meruňky 2015

Sušené višně a meruňky 2015

Už se nám to višní

V sušárně jsou práce v plném proudu. Sušíme višně a zároveň meruňky. Višně proslazujeme, to je jediné ovoce u nás s cukrem. Jinak by se pro svoji kyselost  nedaly jíst. Usušené jsou pravou delikatesou. Dávají je ženy rády do moučníků, pohárů, zmrzlin. Někdo je sní samotné raději hned. Meruněk máme nasušených zatím méně než loni. Úroda byla slabá a díky vysokým teplotám i rychlá. Zároveň jsme navařili meruňkový a višňový extra džem. Ten višňový, pokud neznáte, určítě zkuste.

Tvoření s dětmi

Tvoření s dětmi

Pojďte si hrát a ochutnávat

Tvoření s dětmi ve zdravé školce MŠ Čtyřlístek v Třebíči

My sami jsme schopni naučit děti zdravě jíst a pravidelně se stravovat. Dalším zařízením, kde se děti potkají s novými věcmi a naučí se třeba i zdravě mlsat, je školka. Pravidelně docházím do MŠ Čtyřlístek v Třebíči, kde s dětmi poznáváme ovoce, ochutnáváme, učíme se, jak je skladovat na zimu a proč ovoce sušíme. Na závěr si děti vyrobí ze sušeného ovoce výrobek. Vždy mě mile potěší, když při další návštěvě již děti čekají, až donesu ty dobroty.

Veselé Vánoce

Veselé Vánoce

PF 2018

Krásné prožití Vánoc a do nového roku 2018 Vám přeji nejen hodně zdraví, ale i i kus štěstí a dávku dobré pohody. Ať potkáváte dobré lidi.

Děkujeme všem našim zákazníkům za přízeň našim dobrotám a těšíme se na Vás v příštím roce. A ta fotka je pohled ze sušárny ovoce :)

Muffiny s müsli

Muffiny s müsli

Višně sušené v muffině

Přezrálý banán

2 vejce

jablko

2 lžíce medu

2 lžíce oleje

2 lžíce müsli Višeň s čokoládou

Višně sušené

4 lžíce hladké mouky

4 lžíce špaldové mouky

prášek do pečiva

Co s přezrálým banánem? Udělejte pár muffin na snídani.

Do mísy si dáme 2 vejce, dvě lžíce medu, nastrouháme jedno jablko, rozmačkáme jeden banán a promícháme. Dále přidáme dvě lžíce oleje nebo kousek rozpuštěného másla, dvě lžíce müsli Višeň s čokoládou. Můžeme přidat i sušené višně. Vše opět dobře promícháme.

Nakonec přidáme 4 lžíce hladké a 4 lžíce špaldové mouky a prášek do pečiva.

Těsto by mělo být tužší. Toto množství vystačí na 10 muffin, které se vejdou na jeden plech na muffiny.

Naše müsli se tak dá použít nejen do jogurtu nebo na ranní kaši, ale také do muffin nebo sušenek.

Čokoládové brownie cookies s višněmi

Čokoládové brownie cookies s višněmi

Višně sušené a čokoláda

Spojení sušených višní a čokolády nemá chybu. Čokoládové brownie cookis jsou nabité čokoládou a sušené višně jsou jen přijemnou tečkou.

Ingredience:

230g hořké čokolády, nasekané nahrubo

28g másla

2 vejce

130g krupicového cukru

31g hladké mouky

1/2 prášku do pečiva

50g mléčné čoklády, nasekané na menší kousky

50 g sušených višní, které si můžeme hodinu před pečením namočit do rumu či griotky

Postup přípravy trvá cca 30 minut, pečení 10 minut. Připravíte cca 28 kousků sušenek

1. Ve vodní lázni rozehřejeme hořkou čokoládu a máslo, vymícháme dohladka a necháme lehce vychladnout.

2. V míse si smícháme mouku s práškem do pečiva.

3. V míse robotu nebo ručně si vyšleháme vejce s cukrem a pomale přimícháme vychladlou čokoládu, až se vše spojí.

4. Přidáme suché přísady a lehce stěrkou zamícháme.

5. Nakonec přimícháme mléčnou čokoládu, ale cca 1 lžíci si jí necháme na dozdobení.

6. Těsto dáme vychladit do lednice na cca 15 minut.

7. Mezitím si troubu předehřejeme na 180 stupňů a plechy vyložíme pečícím papírem. Stačí dva.

8. Vychladlé těsto, které tím zhoustlo, nabíráme polévkovou lžící a dáváme na plech v dostatečném rozestupu. Na každý kousek dáme sušené višně a kousky čokolády.

9. Pečeme cca 10 minut, dokud už těsto není lesklé a okraje jsou upečené.

10. Vychladnout necháme na plechu. Kolečka jsou krásně měkká po čokoládě. Uchování je nejlepší v nádobě s víčkem, aby cookies neosychali.

Maková bábovka se sušenými višněmi

Maková bábovka se sušenými višněmi

Na přípravu makové bábovky budeme potřebovat:

18-20 dkg modrého máku

30 dkg hladké mouky (múžeme dát napůl se špaldovou moukou)

20 dkg cukru + 2 lžíce švestkových nebo třešňových povidel

2 vejce

1/2 l mléka

1 prášek do pečiva

10 dkg oleje

trochu skořice

50 g sušených višní - můžeme je namočit do trochy rumu asi 1 hod před pečením

 

1. Nejprve si nameleme mák. Dále si vymažeme a vysypeme bábovkovou formu, pokud nepoužíváme silikonovou. Troubu zapneme na 180 stupňů.

2. Nyní si připravíme těsto. Nejprve utřeme vejce s cukrem. Dále přidáme tuk, mletý mák, skořici a sušené višně. Vše dobře zamícháme. Přidáme mléko a nakonec mouku s práškem do pečiva. Takto připravené těsto nalijeme do vymazané formy a dáme péct do trouby. Pečeme asi 45 minut. Vpichem špejle do těsta můžeme zkusit, zda je bábovka hotová.

3. Po upečení vyklopíme z formy a po vychladnutí servírujeme. Bábovka je sytá, ale moc dobrá. Sušené višně jí dodají na pikantnosti. Višně si rovněž můžeme naložit do rumu a do těsta dát již naložené.

Dobrou chuť

Čtení pro měsíc únor

Čtení pro měsíc únor

Višně sušené

Pro únorové čtení jsem si vybrala višně sušené. Byl to náš první produkt, který nás vedl k zamyšlení, vybudovat sušárnu ovoce. Višně byly na sušení pracné, ale zákazníci si je nejvíce žádali. Na vánočních trzích jsme je v letech 2007-2011 vždy vyprodali, to jsme sušili jen v menším nožství při práci. Višně jsme v té době peckovali ručně. Pak se nám podařilo domluvit se v závodě Aliboana, kde měli starou peckovačku české výroby z 50. let, aby nás dvakrát v létě pustili do provozu a višně jsme si zde vypeckovali. Od roku 2014 vlastníme svou peckovačku višní.

Višně se po vypeckování lehce proslazují cukrem. Je to jediné ovoce, kde použijeme doslazení, ale jinak by nebyly tak dobré. Jsou oblíbené právě pro svoji sladkokyselou chuť. Hodí se do dezertů, závinů, k sýrům. Někdo je používá i do masových kuliček. Jsou vhodné na různá nepečená cukroví, jak kdo chce. Ale nejlepší jsou na mlsání jen tak.

Višně obsahují menší množství cukrů, více organických kyselin (jablečnou, citrónovou, jantarovou, salycilovou). Mají více fenolových sloučenin, posilují kapiláry, mají protisklerotický účinek a půsoví protizánětlivě. Z minerálů jsou višně bohaté na draslík, hořčík a fosfor. Pro vysoký obsah železa se má jejich konzumace pozitivní vliv  při chudokrevnosti. Jako jediné ovoce obsahují jod.

Množství nejnovějších výzkumů potvrdilo, že višně chrání před nemocemi srdce. Pravidelné konzumování višní dokonce zabraňuje vzniku cukrovky a některých druhů rakoviny. Toto ovoce pomáhá i při léčení poruch paměti. Vědci zjistili, že višeň je úspěšná i při zánětlivých procesech a zmírňuje bolesti při artritidě. 

Ochutnejte také

Český výrobek Směs sušeného ovoce

Směs sušeného ovoce

Jedlý dárek, který potěší

99 Kč koupit