Sušení ovoce 2021

Sušení ovoce 2021

10 let sušení ovoce

10 let sušení ovoce, to jsem Vám chtěla hlavně sdělit. Jak to uteklo, kolik práce, potu e nervů, ale i úsměvů, úspěchů, nových přátelství a zkušeností mi přineslo podnikání se sušeným ovocem, s mojí sušárnou ovoce. Už v roce 2007 jsme sušárnu za domem stavěli. Tehdy jsme měli s manželem každý své zaměstnání. Postavili jsme provozovnu, která odpovídala normám EU na potravinářský provoz . Po práci jsme se učili sušit ovoce ve velké sušárně. Teploty, vlhkosti, doba sušení. U každého ovoce jsme museli nastavit a naprogramovat sušárnu. Ne vždy byl vysledek, jaký jsme chtěli, ale to prvotní nadšení nás posouvalo dál. V roce 2011 jsme si řekli, že buď se budu podnikání věnovat naplno nebo skončíme. Od 1.1.2012 už pracuji jen v sušárně a dělám všechno od administrativy po krájení ovoce, co je kdy potřeba. Postupně Vám budu mé vzpomínky sdělovat a koho budou zajímat, si je třeba přečte. Zatím jsem začala na naše mixy a Kubovy mlsy přidávat kartičku k výročí sušárny. Jsem na ni náležitě pyšná. S manželovou pomocí a s pomocí rodiny jsme ji vybudovali prakticky od nuly. Tak pojďme slavit.