Jahodový extra džem

Jahoda ze zahrady

Jahodový extra džem Akční výrobek
230 g Cena: 3.82 eur ks

Dostupnost

Produkty, které je možné vložit do košíku máme skladem.

Místo sběru/pěstování

Vysočina

Způsob zpracování

ruční

Bez chemie

bez přidaných barviv a ochucovadel

Složení

jahody ČR, cukr, želírující látky (pektin), na 100g výrobku bylo použito 80g ovoce

Výrobce: Domácí dobroty s.r.o., Ostašov 50, 67552

Trvanlivost 3 roky

Popis produktu

Náš Jahodový džem je vyrobený ze samých jahod. Jahodový džem vaříme vždy jen v sezoně jahod a tím je zaručeno, že džem je kvalitní. Do džemu je přidaný pektin a cukr.  100g džemu obsahuje 80 g ovoce, 18 g cukru a 2 g pektinu. Sama pro Vás džem vařím a dohlížím na kvalitu použitého ovoce, dodržení správného postupu vaření, aby konečný výsledek byl vždy výborný jahodový džem.

Přidružené recepty

Jahody na jahodový extra džem 2015

Jahody na jahodový extra džem 2015

Vůně jahod nám provoněla sušárnu

První jahody na jahodový džem jsme zpracovali. Krásná jahodová vůně nám provoněla celou sušárnu. Jahodový extra džem má úžasnou chuť i barvu. Není nad jahodový džem. Džem vyrábíme ze samých jahod a je lehce dochucen cukrem a zakonzervován přidaným pektinem. Jinak jsou v něm kousky celých jahod a lehce se roztírá.

Domácí koblihy mé babičky

Domácí koblihy mé babičky

Švestková povidla v koblize

Na těsto potřebujeme:

Kvásek - 250 ml mléka + 2 lžíce cukru + kostka kvasnic

500 g polohrubé mouky

sůl - lžíčka

2 lžíce rumu

2 žloutky

4 lžíce řepkového oleje cca100g

Recept na tradiční masopustní koblihy je od mé babičky, se kterou jsem je každý rok připravovala na masopust. Dnes je již připravuji s mojí dcerou, které jsem recept v rodině předala. Jde tedy o náš rodinný vyzkoušený recept, který zaručuje, že se koblihy vždy povedou a jsou výborné. My jsme si upravili náplň koblih. Plníme je nejraději švestkovými povidly, ale lze použít i jiná povidla či džemy.

Nejprve si připravíme kvásek. Do odměrky nalejeme 250ml mléka, které je ohřáté. Přidáme 2 lžíce cukru a zamícháme. Dále rozdrobíme kostku kvasnic a znovu zamícháme. Necháme kvasnice vykvasit. Zatím si do větší mísy dáme ostatní ingredience.

Jakmile je kvásek hotový, přidáme jej do mísy k ostatním surovinám a vařečkou vypracujeme hladké těsto. Pokud by bylo tužší, mouka víc saje, tak přidáme trochu mléka. Po vypracování dáme těsto na cca 20 minut kynout pod utěrku. Po vykynutí vyhazujeme lžící malé kousky těsta. Každý kousek těsta si zpracujeme a do placiček dáváme lžičkou povidla či džem. Následně si nápň zabalíme do těsta. Připravené koblížky smažíme na vyšší pánvi na sádle. Smažíme z obou stran. Po usmažení dáme koblížky na ubrousek okapat. Hotové poprášíme cukrem a můžeme jíst. Dobrou chuť

Ochutnejte také

Brusinky sušené proslazené

Brusinky sušené proslazené

Červená lékárna

1.77 eur koupit
DoporučujemeČeský výrobek Jablka sušená - kroužky

Jablka sušená - kroužky

České krásně křupavé křížaly

1.41 eur koupit
DoporučujemeČeský výrobek Kubův mls

Kubův mls

Směs ořechů a sušeného ovoce

3.78 eur koupit