Cibulové čatní se sušenými švestkami

Cibulové čatní se sušenými švestkami

Ke kuřecí paštice

Nejprve začneme kuřecí paštikou. Recept je na 8 skleniček vel 150 ml.

- 800g kuřecích jater

- 100g másla

- 1 cibule

- 1 stroužek česneku

- 2 snítky tymiánu

- 100 ml červeného vína

- sůl, pepř, čínské koření 5 vůní, skořice dle chuti

- 6 lžic smetany

Cibuli a česnek nakrájíme najemno a orestujeme na másle mírně dozlatova. Přidáme tymián, koření 5 vůní a necháme rozvonět. Poté přidáme očištěná kuřecí játra. Dobře propečeme, až jsou játra zcela hotová cca 5-7 min na prudko. Dále zalijeme čeveným vínem a necháme alkohol odpařit. Směs jater dáme vychladit. Po zchladnutí játra dobře rozmixujeme, přidáme smetanu a dochutíme. Pro jemnější konzistenci směs přepasírujeme přes síto. Takto připravenou paštiku můžeme nalít do skleniček. Každou skleničku můžeme zalít rozpuštěným zchladlým máslem a ozdobit tymiánem. Hotové paštiky dáme pod víčkem ztuhnout do ledničky.

Pro přípravu cibulového čatní budeme potřebovat.

- 6 středně velkých cibulí

- 150g másla

- 200g sušených švestek

- 4 lžíce medu

- 200 ml červeného vína

- 3 drcené hřebíčky

- sůl a pepř

Cibuli a švestky nakrájíme nahrubo a opečeme v pánvi na másle dozlatova. Přidáme drcený hřebíček, med, pepř a sůl. Zalijeme vínem a necháme zredukovat do povidlové konzistence. Takto připravené čatní plníme do skleniček a necháme zchladnout. Čatní můžeme kromě paštik podávat k pečeným masům nebo sýrům.

Nechali jsme se inspirovat recepty Kluci v akci.

Použité produkty v receptu

Švestky sušené

Švestky sušené

Pro sušenou švestku šel bych světa kraj

1.69 eur KOUPIT