Nevíte, kterou marmeládu zvolit na croissant nebo na palačinky? Zkuste náš dýňový krém. Krém má tradiční oranžovou barvu po dužině máslové dýně, jeho chuť je jemně dýňově a skořicově sladká a konzistence marmeládová.
Baleno do skla.
Složení
Máslová dýně (min 73%), cukr, kyselina citronová, skořice, zázvor, sůl.
Trvanlivost a skladování
Dle data na obalu (9 měsíců od výroby). Skladovat mimo světlo do 25° C, po otevření v chladničce. Po otevření spotřebujte do měsíce.
Průměrné výživové údaje | na 100 g |
Energetická hodnota | 561 kJ/132 kcal |
Tuky | 0,5 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 30,4 g |
z toho cukry | 29,7 g |
Vláknina | 1,6 g |
Bílkoviny | 0,8 g |
Sůl | 0,1 g |
Výrobce: AGRO EL spol. s r.o., Přimětice
Původ
ČR
Makový olej je velmi dobře stravitelný, má charakteristickou jemnou makovou vůni a obsahuje velké množství vitamínu E a minerálních látek (vápník, hořčík, železo). V České republice je makový olej méně známý. Největší tradici má tento olej ve Francii.
Použití
Nejlépe za studena do salátů, dresinku a zeleninových jídel a jako doplněk při přípravě sladkých i slaných pokrmů. Pro více receptů sledujte náš instagram a blog.
Trvanlivost a skladování
Dle data na obalu (1 rok po vylisování). Po otevření uchovávejte v chladu.
Orientační přehled nasycených a nenasycených mastných kyselin
Původ
Lisováno na zakázku v Rakousku ze máku pocházejícího z ČR
Výrobce: AGRO EL spol. s r.o., Přimětice
Olej z bodláku mariánského je čirý a vyznačuje se zpravidla světle žlutou barvou. Možný je také mírně nazelenalý nádech. Chuť tohoto oleje je velmi jemná bez výrazného specifického rysu. Při použití v kuchyni proto nemusíte mít strach, že by tento olej rušil chuť připravovaného pokrmu. Sloužit může spíše jako zjemňovací prvek.
Použití
Nejlépe za studena do salátů, dresinku a zeleninových jídel. Pro více receptů sledujte náš instagram a blog.
Trvanlivost a skladování
Dle data na obalu (1 rok po vylisování). Po otevření uchovávejte v chladu.
Původ
Lisováno na zakázku v Rakousku.
CZ-BIO-002
Výrobce AGRO EL spol. s r.o.
Dýňový olej má typickou výrazně zelenou barvu. Jeho kolébkou je Rakouská spolková země Štýrsko, kde rodinné lisovny používají tradiční postupy výroby vedoucí k nezaměnitelné výrazné chuti. Štýrský tradiční postup lisování je postup, při kterém se rozemletá dýňová semínka pomalu, šetrně a při stálém míchání zahřejí a následně jsou lisová mechanicky postupem za studena. Tykvová jádra se vyznačují vysokým obsahem nenasycených mastných kyselin (přes 70%) a důležitých vitamínů, především A, B, D a E.
Použití
Dýňový olej je velmi vhodný pro přípravu salátů z hlávkového a čínského zelí, fazolí, okurek, rajčat, ředkviček a jiné zeleniny. Svou chutí, stravitelností a vysokou biologickou hodnotou dodává těmto salátům jedinečnou chuť. Velmi oblíben je také pro přípravu masa a uzenin v nálevu octa a oleje, nebo k dochucování polévek. Své uplatnění dýňový olej nalezne i v pomazánkách. Pro další inspiraci navštivte náš instagram nebo blog.
Trvanlivost a skladování
Dle data na obalu (1 rok po vylisování). Po otevření uchovávejte v chladu.
Orientační přehled obsahu nasycených a nenasycených mastných kyselin
Původ
Lisováno na zakázku v Rakousku ze semínek pocházejících z ČR a Rakouska.
Výrobce: AGRO EL spol. s r.o., Přimětice