Jahodový extra džem

s květem bezu černého

Jahodový extra džem NovinkaAkční výrobek
230g Cena: 95 Kč ks

Dostupnost

Produkty, které je možné vložit do košíku máme skladem.

Místo sběru/pěstování

Ostašov na Moravě

Způsob zpracování

Ruční

Bez chemie

Bez přidaných barviv a dochucovadel

Složení

Na 100g výrobku bylo použito - 90g jahod ČR, 40g cukru, 2g pektinu a 2g květu Bezu černého

Výrobce: Domácí dobroty s.r.o., Ostašov 50, 67552 

IČO: 28351070

Trvanlivost 3 roky

Popis produktu

Keř Bezu černého mě vždycky fascinoval. Tolik variant, kde je schopný růst. Na poli, mezi skalami, ve skulince, kterou si najde. Jeho životaschopnost je veliká a síla jeho květů, a pak plodů rovněž. Květy i plody bezu černého si našli oblibu v kuchyních i lékárnách už u našich předků. Dovedli využít darů přírody a květ bezu sušili, dělali z něj sladké pokrmy, džemy, šťávu, limonádu. Z plodů vařili kaše, omáčky, šťávy, povidla a také je opět sušili. O léčivých účincích psát nebudu, to mi není určeno. Mě stačí, že vůně květů je tak silná a omamující, že jsem ji využila ve spojení s jahodou do džemu. Výsledek už je na posouzení každého z Vás. Pro mě je chuť květu bezu černého v džemu lehká a osvěžující. V každém případě je to naše letošní pecka :)

Přidružené recepty

Květ bezu černého v Domácích dobrotách

Květ bezu černého v Domácích dobrotách

Před bezinkou klekni

Keř bezu černého najdeme na venkově snad všude. Na zahradách, v lese, v každé i sebemenší skulince se mu daří růst. Má velkou životaschopnost. Vše, co na keři vyroste, od květů po plody, má léčebné schopnosti a naši předci tyto dary přírody, uměli patřičně využít. 

My jsme letos bohatost květů bezu černého využili také. Květy jsme macerovali a použili do jablečných marokánek a do jahodového džemu.

Výsledek je vskutku dobrý a bezový. Určitě tyto produkty vyzkoušjte nebo můžete naši Bezovou dárkovou krabičku někomu podarovat.

Na podzim vyrobíme z plodů bezu černého i povidla, ale o těch zase příště.

Džem jen z čerstvého ovoce

Džem jen z čerstvého ovoce

Ovoce jen ze sadu

Tento příspěvek se týká výroby našich džemů. My v Domácích dobrotách dbáme na kvalitu ovoce ke zpracování a respektujeme jeho sezónnost. Proč o tom právě píšu? Poměrně často se v poslední době setkávám se zpracovateli, kteří právě džemy nebo ovocné šťávy vaří z mraženého ovoce. Nic proti tomuto způsobu výroby, je to na každém z nás. My však upřednostňujeme a to výhradně ovoce vyzrálé v sadu a zpracujeme je hned. Myslím, že chuť a konzistence na výrobu džemů je u tohoto čerstvého ovoce nejlepší. Proto máme některých druhů džemů jen omezené množství, které se nám podařilo vyrobit v sezoně daného druhu ovoce a na jaře nemusí všechny být skladem. 

Nepovažuji to za naši nevýhodu, ale beru tento fakt jako přednost. Zákazník pozná, že džemy jsou opravdu jen z čerstvého ovoce.