Višňový extra džem

Višňový extra džem

Višně ze sadu

230 g Cena: 73 Kč ks

Složení

višně ČR, cukr, želírující látky (pektin), na 100g výrobku bylo použito 80g ovoce

Výrobce: Domácí dobroty s.r.o., Ostašov 50, 67552

Popis produktu

Višňový džem je rovněž vyroben jen z višní ze sadů. Přidáváme pouze pektin a cukr. 100g džemu obsahuje 80g ovoce, 16 g cukru a 4 g pektinu. Džem má pikantní chuť a je výborný na pečivo a i do moučníků. Lehce se roztírá.

Lívance s džemem a zakysanou smetanou

Lívance se špaldovou moukou

Lívance s džemem a zakysanou smetanou

Na těsto na lívance budeme potřebovat:

Kvásek - 500 ml mléka, lžíce cukru a 20g kvasnic

Na těsto - 300 g mouky (150g špaldové mouky a 150g polohrubé mouky)

                2 vejce

                sůl

                olej - 5 lžic

Tento recept připravuji pro naše děti již mnoho let. Je jednoduchý, vždy se povede a lívance jsou jak peříčko. Navíc s použitím minima cukru a tuku. Recept jsem si vylepšila, že používám špladovou hladkou mouku napůl s polohrubou moukou.

Nejprve si připravíme kvásek. Ohřejeme mléko, přidáme do něj polévkovou lžíci cukru a kvasnice a necháme vykynout. Do větší mísy si navážíme obě mouky, přidáme sůl, olej a vejce. Po vykynutí přidáme i kvásek a vše zamícháme metlou. Těsto se může zdát řídké, ale tak je to dobře. Necháme je 20 minut kynout. Jakmile se na něm tvoří bublínky, můžeme začít smažit. Na rozpálenou pánev dáváme polévkovou lžící kopečky těsta, které po obou stranách smažíme. Jde to rychle a není potřeba používat ani olej a když, tak jen na potření pánve.

Lívance podáváme nejraději s černorybízovým džemem a zakysanou smetanou. Místo džemu se mouhou použít švestková povidla a místo zakysané smetany jogurt nebo šlehačka. To je již na každém, co má kdo rád. Z celé dávky je cca 40 malých lívanečků, které se dají jíst i zastudena.

Muffiny s müsli

Višně sušené v muffině

Muffiny s müsli

Přezrálý banán

2 vejce

jablko

2 lžíce medu

2 lžíce oleje

2 lžíce müsli Višeň s čokoládou

Višně sušené

4 lžíce hladké mouky

4 lžíce špaldové mouky

prášek do pečiva

Co s přezrálým banánem? Udělejte pár muffin na snídani.

Do mísy si dáme 2 vejce, dvě lžíce medu, nastrouháme jedno jablko, rozmačkáme jeden banán a promícháme. Dále přidáme dvě lžíce oleje nebo kousek rozpuštěného másla, dvě lžíce müsli Višeň s čokoládou. Můžeme přidat i sušené višně. Vše opět dobře promícháme.

Nakonec přidáme 4 lžíce hladké a 4 lžíce špaldové mouky a prášek do pečiva.

Těsto by mělo být tužší. Toto množství vystačí na 10 muffin, které se vejdou na jeden plech na muffiny.

Naše müsli se tak dá použít nejen do jogurtu nebo na ranní kaši, ale také do muffin nebo sušenek.

Ochutnejte také

Višňová krabička

Višňová krabička

Vše s višněmi

179 Kč KOUPIT
Broskvová povidla

Broskvová povidla

Broskve na buchty

75 Kč KOUPIT
Višně sušené proslazené

Višně sušené proslazené

Jednou je zkusíš a propadneš jim

42 Kč KOUPIT