Ryngle sušené

Sladká chuť bonbonů

Ryngle sušené Akční výrobek
100g Cena: 89 Kč ks
200g Cena: 169 Kč momentálně není skladem

Dostupnost

Produkty, které je možné vložit do košíku máme skladem.

Místo sběru/pěstování

Sady Bílé Podolí u Čáslavi

Způsob zpracování

Ručně loupané a peckované ryngle

Bez chemie

Nesířené a nepřislazované

Složení

Zelené ryngle ČR - bez cukru a konzervantů

Výrobce: Domácí dobroty s.r.o., Ostašov 50, 67552

Trvanlivost 8-15 měsíců

Popis produktu

Sušené zelené ryngle jsme do našeho sortimentu zařadili v roce 2016,  kdy jsme je dovezli společně s broskvemi ze sadů Bílé Podolí u Čáslavi. Nejprve ryngle sušené zákazníci moc neznali, když je ale ochutnali,  setkaly se s velkým úspěchem. Dozrály do dobré sladkosti, takže i když se ryngle před sušením nepřislazují, chutnají usušené skvěle. Připomínají sladké bonbony, ale sladkou chuť podtrhuje lehká nakyslá chuť rynglí. Jsou dobrou variantou zdravého mlsání a dají se použít i do ovocných chlebíčků, sušenek či müsli. Sušené zelené ryngle jsou naší chloubou, protože si myslím, že je v naší republice nikdo jiný nesuší.

Přidružené recepty

Cukr fruktoza na sušeném ovoci

Cukr fruktoza na sušeném ovoci

Není to plíseň, je to cukr

Naši rubriku, co Vás zajímá, začnu jedním problémem, kterým je cukr neboli fruktoza v ovoci. Pokud ovoce před sušením nesíříme, tak zůstane přirozeně živé. Usušíme je, odpaří se z něj voda, ale ostatní látky v něm zůstanou a časem mohou začít pracovat. Jako třeba cukr fruktoza, která u sušených švestek nebo meruněk se občas vyskytuje. Je to až asi po roce od usušení. Nejedná se o plíseň, ta by se ukázala hned a je cítit. Když ovoce opereme teplou vodou, tak je opět pěkné a můžeme je konzumovat.

Zářijové čtení

Zářijové čtení

ryngle a broskve

Jak jsme sušili broskve a ryngle? Jak jsme na to vlastně přišli? To máte tak. Ne každý rok byla neúroda ovoce. Byly roky, kdy nám sadaři ovoce nutili, ať alespoň část zpracujeme. Tak jsme v roce 2018 poprvé zkusili usušit zelené ryngle a následně v roce 2019 jsme poprvé usušili broskve. U zákazníků si našly rychle oblibu, takže od té doby je sušíme pravielně. Letos při špatné úrodě ovoce to byl boj je sehnat, ale za těch 13 let práce s ovoce již mám své zdroje českého ovoce, kde je vždy seženu a jsou na nás hodní :) Proto dnes mohu v naší nabídce poukázat na sušené broskve a ryngle.

Broskve se jen omyjí a krájí ručně na plátky, které se dají sušit na síta. Sušit se musí opravdu pomalu, aby neztmavly a nepřipekly se. Nijak totiž ovoce před sušením neupravujeme. Výsledkem jsou krásně žluté a chutné plátky broskví.

Zelené ryngle sušíme až trochu zežloutnou. To teprve mají ten správný cukr, aby po usušení nebyly kyselé. Stejně je nijak neupravujeme, takže při sušení proběhne přirozená oxidace a půlky rynglí ztmavnou, Jsou podobné sušeným švestkám, ale chuť je trochu pikantnější.

Tak takhle my si v té sušárně žijeme a pracujeme a baví nás to pořád :)

Ochutnejte také

Rynglový extra džem

Rynglový extra džem

Sladké rynglové pohlazení

89 Kč koupit
Český výrobek Jablečné marokánky

Jablečné marokánky

Jablečná pochoutka bez cukru

57 Kč koupit