Hrušky sušené

není nad sušenou hrušku

Hrušky sušené Akční výrobek
80g Cena: 49 Kč ks
150 g Cena: 84 Kč ks
300 g Cena: 159 Kč ks
500 g Cena: 249 Kč ks

Dostupnost

Produkty, které je možné vložit do košíku máme skladem.

Místo sběru/pěstování

Sady Bílé Podolí, Sady Dolany

Způsob zpracování

Ručně krájené

Bez chemie

Nesířené

Složení

Hrušky ČR - nesířené

Výrobce: Domácí dobroty s.r.o., Ostašov 50, 675 52

Trvanlivost 12-18 měsíců

Popis produktu

Hrušky obsahují obdobné množství cukrů jako jablka, ale výrazně méně kyselin. Proto se nám zdají sladší. Hrušky jsou cenným zdrojem kyseliny listové (vitamín B9), která hraje významnou roli při krvetvorbě. Z minerálních látek obsahují hodně draslíku a jsou poměrně bohaté na zinek. Působí močopudně a jsou doporučovány při chorobách krevního oběhu a ledvin.

My sušíme dobře zralé hrušky, aby zůstaly měkké a chutné. Protože nejsou sířené, po usušení ztmavnou.

Naše zákaznice je často vyhledávají k přípravš náplní do koláčů tzv.frgálů a k vaření ovocných tradičních omáček třeba o Vánocích.

Přidružené recepty

Sušení švestek je v plném proudu

Sušení švestek je v plném proudu

Ta naše švestka česká

A jak to vypadá v sušárně, když se suší švestky? To se nás sejde nejvíce, protože je loupeme ručně. V řadě sedí šest žen a loupou 8 hodin švestky, než se naplní sušárna. Švestky pak schnou 42 hodin. Při práci je veselo. Chodí nám v tento čas pomáhat i důchodkyně a nešetří starými historkami z mládí ani ze stáří. Já osobně mám čas švestek moc ráda. Jednak proto, že je nás v sušárně hodně a je veselo, a jednak proto, že sušené švestky mám od dětství moc ráda. To mi je sušila moje babička v troubě v kachlových kamnech. Ta také uměla vyprávět. Vždycky si na ni vzpomenu a je mi dobře.

Tvoření s dětmi

Tvoření s dětmi

Pojďte si hrát a ochutnávat

Tvoření s dětmi ve zdravé školce MŠ Čtyřlístek v Třebíči

My sami jsme schopni naučit děti zdravě jíst a pravidelně se stravovat. Dalším zařízením, kde se děti potkají s novými věcmi a naučí se třeba i zdravě mlsat, je školka. Pravidelně docházím do MŠ Čtyřlístek v Třebíči, kde s dětmi poznáváme ovoce, ochutnáváme, učíme se, jak je skladovat na zimu a proč ovoce sušíme. Na závěr si děti vyrobí ze sušeného ovoce výrobek. Vždy mě mile potěší, když při další návštěvě již děti čekají, až donesu ty dobroty.

Skutečně zdravý dodavatel

Skutečně zdravý dodavatel

Naše výrobky a děti

Vstoupili jsme do projektu Skutečně zdravá škola a stal se z nás skutečně zdravý dodavatel. Tento projekt má za cíl sledovat stravování ve školách a snažit se za podpory škol a rodičů vychovat v našich dětech správné stravovací návyky. Od začátku mého podnikání se zaměřujeme na děti a naše sušené ovoce jim podáváme jako vhodné zdravé mlsání. Vyzkoušela jsem si to na svých dětech. Je lepší si zamlsat sušená jablka nebo hrušky nebo jablečné marokánky. Jde stále o ovoce, cukry jsou v něm přirozené a pocit chutě na sladké Vám sušené ovoce také uspokojí.

Snažíme se dodávat naše sušené ovoce do automatů ve školách a začíná se nám dařit. Vytvořili jsme pro děti i motivační plakáty a doufejme, že nás budou mlsat rádi.

Dopis od milé babičky

Dopis od milé babičky

Sušené hrušky na frgály

Dovoluji si zveřejnit dopis, který mi přišel od milé babičky 83 let. Píše v něm, že použila naše sušené hrušky na výrobu hruškové nádivky na tradiční frgály. Jak sama uvádí, že frgály byly vlastně nepovedené koláče, jinak se jim říkalo vdolky. Je ráda, že sušíme ovoce bez jakékoliv úpravy. Moc mě její dopis potěšil, už ta snaha napsat rukou dopis a poslat jej poštou. Je důkazem, že ovoce sušíme jako za časů našich babiček a to je i naším cílem.

Veselé Vánoce

Veselé Vánoce

PF 2018

Krásné prožití Vánoc a do nového roku 2018 Vám přeji nejen hodně zdraví, ale i i kus štěstí a dávku dobré pohody. Ať potkáváte dobré lidi.

Děkujeme všem našim zákazníkům za přízeň našim dobrotám a těšíme se na Vás v příštím roce. A ta fotka je pohled ze sušárny ovoce :)

Hruškový koláč s pracharandou

Hruškový koláč s pracharandou

Na 2 koláče o velikosti 25 cm budeme potřebovat:

200 ml mléka

70 g cukru krupice

20g droždí

280g hladké mouky

70 g másla

1 žloutek

sůl

Hrušková povidla 420g Domácí dobroty

Hrušková pracharanda 150g Domácí dobroty

Drobenka:

60g másla

100g cukru a 100g hladké mouky

Těsto na hruškový koláč je kynuté, nejprve si tedy dáme do hrnku ohřát mléko. Mléko nesmí být horké jen vlažné, aby nám v něm kynuly kvasnice. Do mléka tedy přidáme cukr a kvasnice, zamícháme a necháme vykynout kvásek.

Zatím si v míse připravíme žloutek s máslem, které jsme si nahřáli. Dobře zamícháme a přidáme vykynutý kvásek. Nakonec přídáme mouku a sůl a dobře promícháme. Těsto necháme pod utěrkou nakynout cca 20 min. V té době si připravíme hrušková povidla, ale můžeme použít i švestková a drobenku. Částečně místo drobenky na hruškový koláč použijeme hruškovou pracharandu. To jsou nastrouhané sušené hrušky. Jakmile je těsto vykynuté, dáme na plech pečícíc papír. Těsto rozdělíme na dva kusy. Z každého kusu vyválíme kulatý koláč, který potřeme hruškovými povidli, posypeme drobenkou a hruškovou prachcarandou a dáme péct do trouby na 180 stupňů na 20 min. Po upečení můžeme ještě okraje koláče potřít máslem či sádlem, aby nám tak neztrvdly. Pokud použijeme kvalitní suroviny a kvalitní povidla, výsledek je zaručený. Dobrou chuť.

Ochutnejte také

Český výrobek Směs sušeného ovoce

Směs sušeného ovoce

Jedlý dárek, který potěší

99 Kč koupit
DoporučujemeČeský výrobekAkční výrobek Jablka sušená - kroužky

Jablka sušená - kroužky

České krásně křupavé křížaly

37 Kč 33 Kč akční cena koupit