Mrkvánky s hruškovými povidly

Mrkvánky s hruškovými povidly

Na těsto potřebujeme:

200g najemno nastrouhané mrkve - asi 3 kusy

200g tuku (máslo)

250g polohrubé mouky - dávám napůl se špaldovou hladkou moukou

hrušková povidla

Vypracujeme těsto, které dáme na 30 min do ledničky. Dále z něj vyvalujeme plát, ze kterého vykrajujeme hrnkem kolečka. Ta plníme lžičkou hruškovými povidly od Domácích dobrot. Kolečko přehneme a prsty přimáčkneme.

Mrkvánky dáváme na plech na pečící papír a pečeme 20 min při 180 stupních v horkovzdušné troubě. Po upečení můžeme pocukrovat.

Mrkvánky neobsahují cukr ani v těstě ani v hruškových povidlech, jsou tedy vhodné i pro diabetiky. Z této dávky máme asi 30 kusů a stačí nám jedna sklenička hruškových povidel od Domácích dobrot.

Vyzkoušejte chutnají skvěle :)

Použité produkty v receptu

Hrušková povidla

Hrušková povidla

Hruškové pokušení

109 Kč KOUPIT