Zářijové čtení

ryngle a broskve

Zářijové čtení Akční výrobek

Jak jsme sušili broskve a ryngle? Jak jsme na to vlastně přišli? To máte tak. Ne každý rok byla neúroda ovoce. Byly roky, kdy nám sadaři ovoce nutili, ať alespoň část zpracujeme. Tak jsme v roce 2018 poprvé zkusili usušit zelené ryngle a následně v roce 2019 jsme poprvé usušili broskve. U zákazníků si našly rychle oblibu, takže od té doby je sušíme pravielně. Letos při špatné úrodě ovoce to byl boj je sehnat, ale za těch 13 let práce s ovoce již mám své zdroje českého ovoce, kde je vždy seženu a jsou na nás hodní :) Proto dnes mohu v naší nabídce poukázat na sušené broskve a ryngle.

Broskve se jen omyjí a krájí ručně na plátky, které se dají sušit na síta. Sušit se musí opravdu pomalu, aby neztmavly a nepřipekly se. Nijak totiž ovoce před sušením neupravujeme. Výsledkem jsou krásně žluté a chutné plátky broskví.

Zelené ryngle sušíme až trochu zežloutnou. To teprve mají ten správný cukr, aby po usušení nebyly kyselé. Stejně je nijak neupravujeme, takže při sušení proběhne přirozená oxidace a půlky rynglí ztmavnou, Jsou podobné sušeným švestkám, ale chuť je trochu pikantnější.

Tak takhle my si v té sušárně žijeme a pracujeme a baví nás to pořád :)

Použité produkty v receptu

Český výrobek Ryngle sušené

Ryngle sušené

Sladká chuť bonbonů

89 Kč koupit
DoporučujemeČeský výrobekAkční výrobek Broskve sušené

Broskve sušené

Sušená broskvička bez líčka

109 Kč 92 Kč akční cena koupit
Broskvový extra džem

Broskvový extra džem

Broskve s červeným líčkem

89 Kč koupit
Rynglový extra džem

Rynglový extra džem

Sladké rynglové pohlazení

89 Kč koupit