Ořechový mls

Ořechový mls

Ořechy na svačinu

60g Cena: 35 Kč ks
120g Cena: 65 Kč ks

Složení

Lískový ořech 30%, mandle 20%, kešu ořech 40%, vlašský ořech 10%


Domácí dobroty s.r.o., Ostašov 50, 67552, IČO 28351070

Popis produktu

Ořechy jsou zdravé, mají spoustu stopových prvků a nasycených mastných kyselin. Dodají energii a zasytí. Ořechová svačinka je malý energetický balíček na cesty. Vejde se do kapsy či batohu a může být vhodnou záchranou na cestách autem.

Špaldový koláč

Vydatná snídaně či svačina

Špaldový koláč

Na špaldový koláč na klasický plech do trouby budeme potřebovat:

2 vejce (můžeme umíchat zvlášť žloutky s cukrem a zvlášť bílky a ty vyšlehané zamíchat nakonec do těsta)

1 hrnek cca 200ml třtinového cukru

2 velká jablka nastrouhat

2 střední mrkve nastrouháme do těsta

0,5 šálku řepkového oleje

1 šálek mléka

0,5 šálku ovesných vloček - lze použít naše müsli Domácí dobroty, kde je již i sušené ovoce

150g ořechů a sušeného ovoce - 1 balení Kubova mlsu 150g, kde jsou ořechy i ovoce. Nebo lze nakombinovat Ořechový mls s Kokosým mlsem atd.

Kdo má rád víc sušeného ovoce může přidat i sušené višně či švestky

2 šálky špaldové mouky + 1 prášk do pečiva

Nejprve dáme do mísy vejce s cukrem a společně vyšleháme. Pak přidáme olej a nastrouhanou mrkev a jablka a opět dobře promícháme. Dále přidáme mléko a vločky. Ve špaldovém koláči dobře chutná sušené ovoce a ořechy. Můžeme použít Kubův mls, který obsahuje ovoce i ořechy nebo Kokosový mls, Višňový mls. To je již na chuti každého. Nakonec přimícháme špaldovou mouku s práškem do pečiva. Těsto nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a dáme péct na 180 stupňů do trouby na cca 30 min. Po vychladnutí krájíme na čverce. Můžeme si koláč dát k snídani nebo i ke svačině. Je výborný.

Ovocné svačinky a ořechové mlsy na cesty

Zdravé mlsání do kapsy

Ovocné svačinky a ořechové mlsy na cesty

Blíží se doba výletů, dovolených a to se Vám budou jistě hodit naše ovocné svačinky a ořechové mlsy, které se vejdou i jen do kapsy nebo do batohu. Zaženou i velký hlad nebo chuť na sladké. Oovcné svačinky jsou pouze z ovoce, i příchutě jako jahoda, švestka a černý rybíz si sami zpracováváme ze sezonního vyzrálého ovoce. Vše je kvalitní a přirozeně dobré. Ořechové mlsy se dají použít i do jogurtu nebo do sušenek. Je zde již namíchané ovoce s ořechy. Tak šťastnou cestu a dobrý návrat domů....

Máme rádi kaše

Snídaně je základ

Máme rádi kaše

Rádi snídáme obilné kaše, které si dosladíme sušeným ovocem a medem či javorovým sirupem.

 

Kynutí šneci s hruškovými povidly

Vhodné pro diabetiky

Kynutí šneci s hruškovými povidly

Budeme potřebovat:

150 ml mléka

1 lžička cukru

20g kvasnic

300g hladké mouky

sůl

2 vejce

100g másla

Hrušková povidla 420g nebo jablečná 230g 2 balení

Ořechový mls 120g

1. dáme si do hrnku mléko, lžičku cukru a kvasnice na kvásek. Do mísy na těsto si navážíme mouku, přidáme sůl, 2 žloutky, máslo a kvásek a vypracujeme hladké těsto. Těsto přikryjeme a dáme na hodinu kynout. Během kynutí občas těsto zamícháme.

2. Po hodině kynutí těsto dáme na pomoučněný vál a vyválíme obdelník o velikosti velkého plechu do trouby. S těstem se dobře pracuje. Na těsto naneseme stěrkou hrušková povilda a můžeme je posypat ořechy. Hrušková i jablečná povidla Domácí dobroty, jsou bez cukru, takže recept je vhodný i pro diabetiky.

3. Těsto srolujeme a nakrájíme na plátky cca 4 cm široké. Kolečka řezem nahoru dáváme na plech tukem vymazaný. Dávka vyjde na jeden plech a kolečka dáváme od sebe do řady vždy 4, tak aby měla rozestupy, protože ještě budou nabývat. Kolečka dokola potřeme rozehřátým tukem a necháme ještě hodinu kynout.

4. Troubu si nahřejeme na 180stupňů horní/dolní ohřev a pečeme cca 30-40 minut dozlatova. Hotové můžeme pro nediabetiky pocukrovat. Dobrou chuť.

Granola

Upeč naše müsli

Granola

Stále mám dotazy na granolu. Naše müsli je sypké a zakládám si na tom, že se odlišuje od ostatních na trhu. Složení a úprava je můj recept. Základ tvoří vločky, dýně a slunečnice nasucho opražené. Pak do něj přidávám sušená jablka a další ovoce na chuť. Není slazené. Jeho stuktura je sypká. Dá se z něj jednoduše granola vyrobit. Zde je postup, jak na to.

Na granolu jsem použila skořicové müsli, které je s ořechy a přidala jsem ořechový mls, aby byla granola pěkně ořechová.

Skořicové müsli 100g

Ořechový mls 120g

1 jablko

lžíce přepuštěného másla Ghí

3 lžíce medu

Pro vytvoření správné granoly potřebujeme tuk a cukr. Já jsem použila přepuštěné másli Ghí, které má tu výhodu, že se nepřipaluje. Dala jsem je na pánev a k němu nastrouhala jedno jablko. Na vyšší stupeň jablko opečeme, až se odpaří šťáva. Přidáme müsli a ořechy a dál opékáme. Až jsou vločky s ořechy teplé, tak přidáme med. To je již konečná fáze. S medem již pečeme jen chvíli a můžeme nechat na teplé pánvi nebo ještě dát dotahnout do trouby. Necháme vychladnout. Používáme na jogurt nebo samotné. Pokud nesníme s rodinou hned, je lépe dát do sklenice do ledničky.