Zelný salát

s višněmi

Zelný salát Akční výrobek

Na salát z červeného zelí budeme potřebovat:

1/4 hlávky červeného zelí

sůl

Pepř

hrst oplocholisté petrželky

jednu mrkev

kousek řapíkatého celeru (nemusí nutně být)

Na zálivku:

vymačkaný jeden citron

4 lžíce kvalitního oleje - dala jsem dýňový od Agro-L Znojmo

Lžička hrubozrnné hořčice

Lžíce medu  - řádně zálivku promícháme

hrst sušených višní

Nejprve si nakrájíme zelí na nudličky, osolíme je a opepříme a rukama důkladně promačkáme. Jakmile pustí vodu, přidáme najemno nastrouhanou mrkev, nasekanou petrželku a když máme můžeme i najemnou nakrájený řapíkatý celer.

Připravíme si z ingrediencí zálivku, kterou vidličkou dobře promícháme. Nalejeme na salát a znovu dobře promícháme. Nakonec přidáme hrst sušených višní.

Višně svojí sladkokyselou chutí dodají salátu na pikantnosti.

Podáváme buď ke grilovanému masu nebo jíme jen s pečivem jako lehkou večeři.