Cukr fruktoza na sušeném ovoci

Není to plíseň, je to cukr

Cukr fruktoza na sušeném ovoci Akční výrobek

Naši rubriku, co Vás zajímá, začnu jedním problémem, kterým je cukr neboli fruktoza v ovoci. Pokud ovoce před sušením nesíříme, tak zůstane přirozeně živé. Usušíme je, odpaří se z něj voda, ale ostatní látky v něm zůstanou a časem mohou začít pracovat. Jako třeba cukr fruktoza, která u sušených švestek nebo meruněk se občas vyskytuje. Je to až asi po roce od usušení. Nejedná se o plíseň, ta by se ukázala hned a je cítit. Když ovoce opereme teplou vodou, tak je opět pěkné a můžeme je konzumovat.

Použité produkty v receptu

Brusinky sušené proslazené

Brusinky sušené proslazené

Červená lékárna

44 Kč koupit
Český výrobek Švestky sušené

Švestky sušené

Pro sušenou švestku šel bych světa kraj

55 Kč koupit
Český výrobek Ryngle sušené

Ryngle sušené

Sladká chuť bonbonů

89 Kč koupit