Mrkvové cupcakes

Lehké, šťavnaté a velikonoční

Mrkvové cupcakes Akční výrobek

Připravili jsme si pro Vás myslím ideální pohoštění na Velikonoce a nejen na ně. Spojení vláčného těsta s mrkví a tvarohového krému dává zákusku šmrnc a navíc se takový odlehčený zákusek na jaro hodí.

Na 16 Muffinů budeme potřebovat:                                          Na krém budeme potřebovat:

3 vejce

120g cukru                                                                               50g změklého másla

1 vanilkový cukr                                                                        35g cukru moučka

šťáva z 1/4 citronu                                                                     1/3 šlehačky (250ml, 33 %)

300g mrkve                                                                               250g tvarohu - ideální farmářský

90g vlašských ořechů                                                                 kůra z citronu nebo limetky

90g kokosu

180 ml oleje

120g hladké mouky - může být i špaldová

12g jedlé sody

špetka soli

1,5 lžičky skořice

1/2 lžičky perníkového koření

Nejprve si připravíme ingredience na těsto. Nastrouháme si mrkev, a postupně přidáme vejce, cukr, olej, mouku se sodou, sůl, kokos, ořechy a koření a citron a vymícháme těsto. Můžeme je nechat vymíchat i v robotu.

Připravíme si plech na muffiny, dáme do něho papírové košíčky a těsto by nám na 16 kusů mělo akorát vyjít.

Pečeme v troubě na horkovzduch na 180 stupňů asi 30 minut.

Po upečení dáme vychladnout a zatím si vymícháme krém.

Na vychlazené muffiny děláme zdobícím sáčkem kopečky krému tak, aby nám vyšel na všechny. Je to spočítané.

Dozdobit můžete čímkoliv, barevnými vajíčky, čokoládou nebo barevnými kuličkami a nebo i ovocem, mátou, květinami.

Fantazii se meze nekladou.

Přeji pěkné pečení a dobrou chuť