Opilé švestky v čokoládě

Opilé švestky v čokoládě

Na přípravu švestek potřebujete:

sušené švestky

domácí čokoládu

Opilé švestky v čokoládě jsou našim nejoblíbenějším cukrovím. Postup je snadný a nebudete potřebovat ani troubu.

K přípravě potřebujete sušené švestky od Domácích dobrot, které jsou nesířené a nepřislazované. Bude stačit 250g.

Švestky si narovnáme do prázdné sklenice se šroubovacím uzávěrem. Zalijeme je potřebným množstvím rumu, aby byly potopeny. K vylepšení chuti je dobré přidat dvě lžičky medu.

Takto naložené švestky necháme týden odležet a každý den sklenici protřepeme. Komu by se zdál rum ostrý, může švestky naložit do Griotky.

Po týdnu švestky scedíme přes cedník. Trocha rumu zbyde a ten můžeme použít do těsta na pečení buchty.

Okapané švestky si dáme na talíř do chladničky. Bude na nich lépe držet čokoláda.

K přípravě čokolády potřebujeme:

1 tabulku čokolády na vaření

1/2 tabulky 70% čokolády.

5 dkg stoprocentního tuku např. Iva

2 lžíce kakaa

2 lžíce 3O% smetany

Tyto všechny ingredience rozpustíme v kastrolu ve vodní lázni nebo jen na mírném ohni.

Čokoláda bude hustší, pokud ne, tak přidejte kakao.

Vychlazené švestky namáčíme pomocí párátka v čokoládě a klademe je nejlépe na silikonovou podložku, z té se nám budou dobře sundávat.

Po namočení všech švestek, je necháme s čokoládou ztuhnout a již jen opatrně sundáme z podložky na talíř a sníme.

Přeji dobrou chuť a příjemnou přípravu.

 

Použité produkty v receptu

Švestky sušené

Švestky sušené

Pro sušenou švestku šel bych světa kraj

42 Kč KOUPIT