Tvarohové šátečky se švestkovými povidly

Tvarohové šátečky se švestkovými povidly

Švestková povidla jsou nejlepší

Recept najdete snad v každé kuchřce po babičce. Ma jsme ho našli v kuchařce Romana Vaňka. Je jednoduchý, ale výsledné šátečky jsou jako cukroví a rozplývají se v ústech.

Suroviny:

250g másla

250g polohrubé mouky

250g tučného tvarohu nejlépe farmářského

trocha soli

Švestková povidla 420g Domácí dobroty - vystačí na celé těsto

 

1. Všechny ingredience si dáme na pracovní desku a necháme při pokojové teplotě cca 30 minut. Pak je dáme do mísy robota a vypracujeme hladké těsto.

2. Těsto si dáme na potravinářskou folii, ktereou jsme posypali moukou. Zabalíme do folie a dáme na cca 10 minut do ledničky ztuhnout, aby se nelepilo při zpracování.

3. Bereme si těsto po menších kouscích, vyválíme placku. Hrnkem nebo skleničkou vykrajujeme kolečka. Plníme švestkovými povidly doprostřed kolečka. Těsto přehneme a vidličkou po okrajích přitlačíme. Musíme je dobře zavřít, aby povidla nevytékala při pečení.

4. Z uvedené dávky jsou 3 plechy do trouby. Nejprve si všechny kousky připravíme, pak jdeme péct. Troubu si dopředu nahřejeme na 180 stupňů na horkovzduch.

5. Pečeme klidně všechny plechy naráz na horkovzduch na 180 stupňů cca 20 minu. V polovině pečení si plechy prohodíme mezi spodním a vrchním.

6. Po upečení necháme vychladnout a před konzumací pocukrujeme. Jsou opravdu vynikající.