Slepovaná kolečka od Jany i pro vegany

Slepovaná kolečka od Jany i pro vegany

S bezinkovými povidly

Suroviny:

105 g hladké mouky

105 g špaldové hladké mouky

180g rostlinného tuku, může být i sádlo

70g moučkového cukru

1 žloutek

Varianta pro vegany je bez žloutku a dát 1 lžičku lněného semínka rozemnlít a zalít 1 lžící vody

Bezinková povidla od nás na slepení

Na vál si navážíme obě mouky, cukr a tuk vše promícháme rukou a přidáme žloutek nebo lněné semínko a vypracujeme hladké těsto.

Nejlépe necháme těsto odpočinout do druhého dne v lednici. Z těsta vyválíme plát a vykrajujeme rúzné tvary na slepovaná kolečka.

Pečeme v troubě 180 stupňů na horkovzduch. Po vychladnutí slepujeme bezinkovými povidly a jednu stranu obalíme v moučkovém cukru.

Kolečka se špaldoovu moukou jsou hrubší, ale velice chutné. Ve spojení s bezinkovými povidly je to mňamka. Vyzkoušejte.

Použité produkty v receptu

Vánoce 2017

Vánoce 2017

Dárky od nás i pro Vás

38 Kč KOUPIT