Suroviny:
105 g hladké mouky
105 g špaldové hladké mouky
180g rostlinného tuku, může být i sádlo
70g moučkového cukru
1 žloutek
Varianta pro vegany je bez žloutku a dát 1 lžičku lněného semínka rozemnlít a zalít 1 lžící vody
Bezinková povidla od nás na slepení
Na vál si navážíme obě mouky, cukr a tuk vše promícháme rukou a přidáme žloutek nebo lněné semínko a vypracujeme hladké těsto.
Nejlépe necháme těsto odpočinout do druhého dne v lednici. Z těsta vyválíme plát a vykrajujeme rúzné tvary na slepovaná kolečka.
Pečeme v troubě 180 stupňů na horkovzduch. Po vychladnutí slepujeme bezinkovými povidly a jednu stranu obalíme v moučkovém cukru.
Kolečka se špaldoovu moukou jsou hrubší, ale velice chutné. Ve spojení s bezinkovými povidly je to mňamka. Vyzkoušejte.