Pravý včelí med původem z Vysočiny. Co dodat? O prospěšnosti medu toho bylo napsáno již mnoho. Med je zdravé sladidlo, výborný je i pro své protizánětlivé účinky. Mnoho...
Pekanové ořechy v poslední době získávají na oblibě. Jsou chuťově podobné vlašským ořechům, jen jsou křehčí a mají pravidelnější tvar. Hodí se na pečení i dozdobování. Opražené...
Pistáciové ořechy jádra míchám spolu s dalšími dobrými ořechy a mrazem sušenými malinami do našeho Malinového mlsu. V loňském roce se ale začalo hodně doma péct, tak se hodí i...
Dýňové semínko ve wasabi je velmi křehké a pikantní. Před samotným balením ve wasabi je semínko pomalu a šetrně praženo. Velice pikantní a příjemné mlsání k vínu. Navíc pořád...
Rynglová povidla? Proč ne? Ryngle jsme letos nejen sušili a zpracovávali na džem, ale vyrobili jsme z nich i povidla. Vaří se stejně jako ze švestek pomale dva dny v měděném...
Džem ze zelených rynglí vynikne svojí sladkou chutí. Má tmavou nazlátlou barvu a hodí se především do moučníků nebo na palačinky. Džem je vyroben z vypeckovaných zelených...